Dom > Novice > Vsebine
Pet značilnosti zanesljivega dobavitelja tokokroga
Jun 29, 2018

Pri ugotavljanju vira za elektronski izdelek po meri je lahko preudaren postopek kritičnega izvora. Verige so enako dobre kot najšibkejša povezava, elektronske komponente, sestavljene za ustvarjanje tržnega izdelka, morajo združiti v robustno rešitev. Z vgradnjo mešanice kosov, ki so jih izdelali različna podjetja v robusten končni sklop, zahteva visoko zanesljivost v vsaki komponenti. Toda izbiro zanesljivega dobavitelja v industriji prilagodljivega kroga je težko ublažiti iz več razlogov:

· Naložbe orodij. PCB so po meri izdelani in izdelani za določeno številko dela. Kot taka je za oblikovanje, panelizacijo in orodje potreben strošek na sprednji strani in nastavitev. Za pridobivanje proizvajalca PCB je potrebna naložba, tako v orodju kot v strojniškem času, da bi opredelili izdelek. Preklapljanje dobaviteljev zahteva dodatne stroške vzpostavitve poleg časa, potrebnega za pridobitev drugega dobavitelja, ki je kvalificiran in proizveden.

· Izdelki, ki zahtevajo visoko zanesljivost, imajo tudi obsežne postopke usposobljenosti. Pridobitev usposobljenega dobavitelja PCB lahko včasih traja več mesecev in več ponovitev izdelave izdelka. Proizvajalci originalne opreme lahko na začetku programa izpolnjujejo dva dobavitelja, vendar je kvalifikacija dodatnih dobaviteljev pozneje lahko draga in dolgotrajna.

· Edinstveni modeli. Materiale, modele in procese lahko združimo na različne načine, da ustvarimo edinstveno rešitev. Te rešitve lahko pogosto izpolni izbrano število proizvajalcev s podobnimi zmožnostmi. Možnost preklopa po načrtu je običajno omejena in vključuje element tveganja.

Ker je strategija iskanja pravega dobavitelja gibljivih vezij s poskusi in napakami slaba možnost, kakšna so dobra izbirna merila za izbiro ponudnika? Kako zagotovimo, da lahko določen proizvajalec prilagodljivih vezij zanesljivo dobavi kakovosten izdelek? Čeprav je varnostno preverjanje tehničnih zahtev zagotovo pomembno, obstaja pet dodatnih značilnosti, ki jih mora imeti zanesljiv dobavitelj:

1.Finančna stabilnost: dobičkonosnost ne pomeni, da je družbi zagotovljen dober dobavitelj, vendar bi morala biti zaskrbljujoča družba z občutljivim finančnim položajem. Neprofitno podjetje ima visoko verjetnost za odkup, reorganizacijo ali stroge ukrepe za zmanjšanje stroškov; kar je lahko problem za kupca. Finančno zdrava družba bo vlagala kapitalske naložbe, da bi ohranila in izboljšala svojo sposobnost zagotavljanja kakovostnega izdelka pravočasno in po konkurenčni ceni. Svet priznanega sveta je priznan kot kapitalsko intenzivna industrija s slikanjem, oblogo, jedkanjem, optičnim inšpekcijskim pregledom in montažo, ki je opravljena z avtomatizirano in drago opremo.

2.Tehnična kompetenca: Ob dobavitelju PCB zagotavljamo podporo za oblikovanje in uporabo, ki ustvarja neprecenljiv partner za začetek novih izdelkov ali odpravljanje težav pri obstoječih modelih. Ta raven podpore strankam običajno prihaja iz inženirskega osebja aplikacij. V idealnih razmerah ti inženirji imajo močno tehnično znanje o izdelavi fleksibilnih vezij in dolgoletnih izkušnjah, ki podpirajo aplikacije na različnih trgih.

3. Skalabilnost: Nekatere naprave za izdelavo vezij so odlične pri hitrih obratnih prototipih, vendar niso opremljene za obdelavo večjih količin. Drugi objekti imajo sredstva za proizvodnjo velikega obsega, vendar se bojijo pri zagotavljanju prototipov, zgrajenih v stisnjenih časovnih okvirih. Idealen dobavitelj bo sposoben obvladovati obe: Zagotoviti hitro preobrat na novih modelih in prototipih in se lahko hitro dvigovati do večje proizvodnje.

4. Certifikati: Vsak proizvodni obrat mora imeti sisteme za upravljanje kakovosti in načrtovanja, da bi dosledno izpolnjevali zahteve kupcev. ISO 9001, UL, SGS, so nekatere bolj pogoste splošne in industrijske certifikate glede sistemov vodenja kakovosti PCB. Certificiranje ponavadi zahteva skladnost sistema vodenja z nizom zahtev, ki veljajo za "idealne" industrijske prakse. Neodvisni akreditirani revizorji preverjajo skladnost. Doseganje teh certifikatov ponavadi pomeni, da ima izdelovalec vezij sistem dobrega upravljanja in je uspešno sprejel najboljše prakse v proizvodnji in podpori oblikovanja.

5. Odzivnost: živimo v elektronskem svetu, ki tekmuje s tem, da je hiter. Raven osredotočenosti na stranke je treba trditi, da je treba vse trditve organizacije podpirati z dokazi o odzivnosti. To se začne med začetnim stikom s proizvajalcem. Kako hitro se odzivajo na splošne zahteve in zahtevajo citate? Kako dobro obveščajo stranke o stanju projekta? Podjetje mora biti sposobno zagotoviti številne zanesljive reference od obstoječih strank.

Ne bom trdil, da katera koli izmed teh značilnosti lahko zagotovi, da bo dobavitelj začel novo številko dela, ne da bi šel skozi učno krivuljo. PCB je po meri izdelan del in dobavitelj se prijavlja kot ponudnik pogodbenega inženiringa. Pogosto sem razmišljal o izdelovalcu vezij, ki je podoben obrtniku, ki je lastnik lesnega podjetja, s prodajalno, polno žage, skobeljnikov, brusilk, usmerjevalnikov, jigs in napeljave. Glede na ta orodja lahko prava oseba zgradi skoraj vse. Mize, stoli, ležišča ali omare. Pravi izziv je najti trgovino s pravim spretnim znanjem, da bi razumeli, kaj je potrebno, nato pa z orodji ustvarite rešitev.