Dom > Novice > Vsebine
Severnoameriški PCB poslovne slabi, ampak knjigo-v-zakon razmerje ostaja pozitivna
Jul 08, 2017

BANNOCKBURN, Illinois, ZDA, 29. junij 2017-IPC-združenje, ki povezuje elektronske industrijeje danes objavila maja 2017 ugotovitve iz svoje mesečne North American odbora za tiskano vezje (PCB) statistični Program. PCB prodaja in naročila sta bila navzdol v primerjavi z lani. Šibkejši naročila zaradi PCB knjigo-v-zakon razmerje na umik, vendar je ostala pozitivna na 1,05.

Skupni severnoameriški PCB pošiljke v maju leta 2017 so 3,1 odstotka v primerjavi z istim mesecem lani. Letos do sedaj, pošiljke so 4,3 odstotka spodaj v enakem obdobju lani. Glede na predhodni mesec, maja pošiljke znižala 26,7 odstotka.

PCB rezervacije v maju znižala 7,3 odstotka na leto, potiska leto datuma rasti nazaj v negativno območje na 1,3 odstotno spodaj v enakem obdobju lani. Rezervacije v maju so 33,6 odstotka v primerjavi s predhodnim mesecem.

"Maja je bil počasen mesec za North American PCB industrijo kot sta se prodaja in naročila so manjše kot lani," je dejal Sharon Starr, IPC direktor tržnih raziskav. "Čeprav šibka naročila porušene knjigo-v-zakon razmerje od April 20-mesečni vrh, dobra novica je, da je razmerje ostaja nad paritete (1,00) že četrti mesec zapored, ki je pozitiven pokazatelj za krepitev prodajo v drugi polovici leta" je dodala.

Podrobni podatki so na voljo

Naslednji izdaji IPC North American PCB trgu poročilo, ki vsebuje podrobne maja podatkov iz IPC PCB statistični Program, bodo na voljo naslednji teden. Mesečno poročilo predstavlja podrobne ugotovitve na togo PCB in prilagodljiv vezje prodaja in naročila, vključno z ločeno togo in flex knjigo-v-zakon razmerje, trendi rasti podjetja velikost stopenj, povpraševanje po prototipov in drugih pravočasnih podatkov. To poročilo je na voljo brezplačno za trenutni udeleženci v IPC PCB statistični Program in z naročnino drugim. Če želite več informacij o tem poročilo najdete nawww.IPC.org/Market-Research-Reports.

Razlaga podatkov

Knjigo-v-zakon razmerje se izračuna tako, da vrednost naročil v zadnjih treh mesecih rezervirano z vrednostjo prodaje, ki se zaračunavajo v istem obdobju od podjetij iz IPC raziskavo vzorca. Razmerje več kot 1,00 kažejo, da trenutne potrebe pred dobavo, ki je pozitiven pokazatelj za rast prodaje v naslednjih treh do šestih mesecih. Razmerje manj kot 1,00 kaže obratno.

Stopnje rasti na leto in leto do datuma ponujajo najbolj smiselno pogled rast industrije. Mesečno primerjave je treba previdno, kot odražajo sezonske vplive in kratkoročna nihanja. Ker rezervacije so ponavadi bolj nihajo od pošiljk, spremembe v knjigo-v-zakon razmerja iz meseca v mesec morda ne bo znatno razen če izhaja trend več kot treh zaporednih mesecev. Prav tako je pomembno upoštevati spremembe rezervacije in pošiljke razumeti, kaj poganja spremembe v knjigo-v-zakon razmerje.

IPC mesečno PCB industrija statistika temelji na podatkih, ki jih reprezentativni vzorec togo PCB in prilagodljiv vezje proizvajalci prodajajo v ZDA in Kanadi. IPC objavlja PCB knjigo-v-zakon razmerje na koncu vsakega meseca. Statistični podatki za tekoči mesec so običajno na voljo v zadnjem tednu naslednjega meseca.